Mario Art Garden Amenajari Peisagistice Bucuresti Sector 1, Proiectare Amenajare si Intretinere Gradini
Amenajari-Decoratiuni Bucuresti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Spatiu Verde - Bucuresti - Amenajari-Decoratiuni Bucuresti-Sector 1 Bucuresti-Sector 2 Bucuresti-Sector 3 Bucuresti-Sector 4 Bucuresti-Sector 5 Bucuresti-Sector 6
Echipa Mario Art Garden este alcatuita din specialisti recunoscuti in domeniul peisagistic, oameni cu un simt al esteticului foarte bine dezvoltat, care va vor sustine in orice amenajare peisagistica. Mai mult, Mario Art Garden va ofera servicii de proiectare, design, amenajare si intretinere a spatiului dorit.
Daca va doriti un spatiu verde superb, o gradina frumoasa dar nu aveti timp s-o intretineti sau nu stiti cum, este mai bine sa cereti sfatul unui specialist in amenajari peisagere, care va proiecta si va amenaja gradina pe care v-o doriti. Echipa Mario Art Garden pentru a va consilia si ajuta sa construiti gradina mult visata.
Nu conteaza dimensiunea gradinii sau bugetul, daca este vorba de gradina de acasa, birou , un loc de joaca pentru copii, specialistii nostrii au solutii ajustate pentru fiecare caz in parte. Daca iubiti gradinaritul, putem lucra impreuna pentru ca dvs sa aveti o gradina aromonioasa in care energia pozitiva circula libera.
Firma noastra realizeaza:
Amenajare teren
De cele mai multe ori amenajarea grădinii sau a unui spaţiu verde presupune cunoştinţe de specialitate, efort fizic şi timp. Pentru că este greu să dispui de toate acestea într-un anumit moment mult mai uşor este să apelezi la profesioniști care te pot ajuta astfel încât grădina pe care o doreşti să devină realitate.
Noi îţi vom fii alăuri de la prima idee, de la buruieni, teren denivelat şi neprimitor, până când grădina ta va deveni un spaţiu pentru relaxare, estetic şi primitor.
Amenajarea grădinii sau a unui spaţiu verde este un proces complex care presupune mai multe etape:
- vizualizarea terenului şi o discuţie cu beneficiarii;
- realizarea unui proiect de amenajare (se va ţine seama de: destinaţia terenului; preferinţele beneficiarului; elementele deja existente pe teren – construcţii, instalaţii, arbori şi arbuşti; condiţiile de lumină şi de sol; şi nu în ultimul rînd de bugetul alocat)
- curăţarea terenului de resturi de la construcţii, buruieni, sau alte plante nedorite;
- aducerea de pământ fertil în cazul în care cel existent nu îndeplineşte cerinţele minime;
- nivelarea sau modelarea solului;
- realizarea sistemului de irigaţie şi de drenaj
(unde este cazul); - plantarea arborilor, arbuştilor, florilor;
- înfiinţarea gazonului.

Amenajare gazon
Gazonul este un element important al oricărei grădini. Acesta îi conferă grădinii unitate, echilibru, scoate în evidenţă exemplarele deosebite de arbori, arbuşti sau petele florale, are valoare estetică şi recreativă.
De aceea este necesar să i se acorde o importanţă corespunzătoare încă de la înfiinţare prin:
- erbicidarea în prealabil a suprafeţelor cu grad mare de îmburuienare;
- alegerea tipului de gazon în concordanță cu condiţiile de lumină, tipul de sol şi utilizarea finală a acestuia;
- o corectă pregătire a solului pe care se vor semăna seminţele de gazon sau se va instala gazon rulou;
- o normare corespunzătoare a cantităţii de sămânță;
- o udare uniformă şi moderată care să asigure germinarea şi răsărirea pentru gazonul semănat sau prinderea de sol a rădăcinilor în cazul rulourilor de gazon.
Înfiinţarea gazonului presupune:
- afânarea adâncă a solului;
- mărunţirea solului;
- macro şi micro nivelarea solului;
- fertilizarea starter;
- semănarea gazonului sau instalarea gazonului rulou;
- încorporarea seminţelor (în cazul semănatului);
- tasarea solului pentru un mai bun contact între seminţe şi sol;
- udare;
- 1 – 2 cosiri
Amenajări jardiniere și terase
O grădină poate fii amenajată, nu numai pe sol, ci şi în ghivece, jardiniere sau la înălţime, pe terase şi balcoane. Importantă nu este dimensiunea grădinii, ci bucuria şi relaxarea pe care ţi le poate oferii prin frumuseţa, armonia, bogăţia culorilor şi echilibrul compoziţiei.
Pentru a te bucura din plin de o astfel de grădină este bine ca pentru înfiinţare şi întreţinere periodică să te adresezi unui specialist pentru a nu avea ulterior probleme de natură funcţională sau estetică.
Jardinierele construite pe terasă sunt estetice, dar o astfel de grădină poate deveni o problemă mai ales datorită posibilităţii infiltrării apei în podea sau pereţi dacă nu este amenajată de un specialist.
Unele specii nu se vor adapta niciodată la condiţiile dintr-o jardinieră şi de aceea este bine să şti care sunt acelea.
Unele plante au nevoie de protecţie suplimentară pe perioada iernii, atunci când sunt amplasate într-o jardinieră sau într-un ghiveci.
Pentru toate întrebările şi problemele există răspunsuri şi soluţii, dar este bine să te informezi din timp pentru ca problemele să nu aibă șansa să apară.
Intretinere gradini
Pentru a avea o grădină în care plantele cresc în armonie unele cu altele, o grădină plină de flori şi fructe, fără dăunători, fără ramuri uscate sau rupte, cu gazon des şi verde, fără buruieni, flori şi frunze uscate este nevoie ca odată terminată amenajarea grădinii să se continue cu întreținerea acesteia.
Întreținerea unei grădini constă în intervenții periodice care să rezolve toate problemele enumerate mai sus şi multe altele într-un timp scurt de la apariţia lor astfel încât aspectul grădinii şi totodată plantele să nu se deterioreze.
Plante de interior
Plantele de interior sunt mai mult decât un decor.
Ce pot face plantele pentru tine?
- plantele crează un mediu plăcut, relaxant;
- plantele îmbunătăţesc vizual spaţiul interior;
- îţi îmbunătăţesc dispoziţia;
- plantele sunt filtre naturale de aer, ele înlăturând o parte din poluanții şi bacterii (camerele sau birourile cu plante conţin cu aproximativ 50% mai puţine bacterii şi impurităţi în aer decât camerele sau birourile fără plante);
- cresc productivitatea muncii, scad nivelul de stres;
- îmbunătăţesc umiditatea aerului.
Pentru a-ţi aduce toate aceste beneficii plantele trebuie să fie sănătoase şi aceasta se poate realiza doar printr-o îngrijire corespunzătoare conform cerinţelor fiecărei specii.
Pentru că nu toţi au cunoștințele necesare sfatul sau intervenția unui specialist pot fi de ajutor.
Intretinere livezi
Pomii fructiferi sunt prezenţi în aproape orice grădină, chiar dacă uneori sunt plantaţi doar în scop ornamental pentru frumuseţea florilor, frunzişului sau a fructelor. In această situaţie pomii fructiferi sunt trataţi ca arborii ornamentali.
În cazul în care însă pomii fructiferi sunt plantaţi pentru a valorifica fructele în scop personal sau comercial îngrijirea lor este mai laborioasă, necesită mai multe cunoştinţe de specialitate şi li se acordă mai multă atenţie în scopul creşterii producţiei de fructe cantitativ şi calitativ concomitent cu menţinerea sănătăţii şi vigorii pomului.
În această situaţie lucrările de specialitate ca tăierea de formare, tăierea de fructificare (diferite în funcţie de specie şi soi); tratamentele fitosanitare (aplicate într-un anumit moment şi la o amumită fază de creştere sau fructificare); fertilizările faziale sunt foarte importante. Nerespectarea tehnologiei, a momentului optim sau a dozelor duce la deprecierea recoltei chiar compromiterea totală a ei, la deteriorarea pomilor şi în timp, la moartea lor prematură.
Sisteme de udare
Sisteme de udare sistematizate
În existența oricărei ființe apa este de o importanță vitală. Astfel și pentru plante aceasta este absolut necesară.
Pentru că speciile de plante au cerințe diferite față de apă și pentru că udarea unei grădini poate necesita prea mult timp este util să se folosească un sistem de udare automatizat.
Avantajele folosirii sistemelor de udare automatizate:
- economie de apă;
- economie de timp care poate fi folosit pentru oricare alte activități mai plăcute şi mai puțin monotone;
- udare uniformă a gazonului, imposibil de realizat manual;
- udarea plantelor se face la momentele optime astfel încât udarea devine mult mai eficientă;
- evitarea acumulării sărurilor în exces (mai ales în cazul apelor de foraj de mică adâncime cu conținut mare de calcar) datorită folosirii unei cantități mai mici de apă;
Sistemul de udare trebuie realizat întotdeauna după stabilirea planului de amenajare şi a planului de plantare. Altfel riscați să aveți zone sau plante neudate în grădină.
Un sistem de udare eficient şi profesional nu poate fi realizat decât de către un personal cu experiență și cunoștințe în domeniu.
Perdele forestiere
Perdelele forestiere au rol estetic, dar cel mai important este rolul lor funcţional care constă în:
- protecţia terenurilor agricole, contra factorilor climatici dăunători şi ameliorarea condiţiilor climatice din perimetrul apărat;
- antierozional, de protejare a solului supus fenomenelor de eroziune pe terenurile în pantă (prin vînt, scurgerea apelor de ploaie sau provenite din topirea zăpezii);
- protecţia căilor de comunicaţie şi de transport, în special împotriva înzăpezirilor şi a vîntului;
- protecţia digurilor şi a malurilor contra curenţilor, viiturilor, gheţii;
- protecţia localităţilor, a zonelor rezidenţiale nou construite în afara sau la periferia localităţilor şi a diverselor obiective economice şi sociale;
- reducerea vitezei vânturilor, combaterea efectului inundaţiilor prin absorbţia apei în sol;
- stăvilirea spulberării nisipurilor;
- atenuarea zgomotului;
- crearea condiţiilor favorabile pentru dezvoltarea faunei locale;
- creşterea umidităţii aerului;
- reducerea poluării aerului;
- atenuarea contrastelor termice;
Defrișările perdelelor forestiere de protecţie au dus, în ultimii ani, la înzăpezirea căilor de comunicaţii şi a localităţilor.
În funcție de rolul dorit se aleg speciile componente, densitatea şi dimensiunile perdelei forestiere de protecţie.
Servicii
Firma noastra va ofera urmatoarele servicii: