Plantele de apartament - sfaturi de ingrijire

 Pastrarea unei plante de apartament in conditii bune nu ar trebui sa fie dificila, insa de multe ori aceasta situatie se termina prin decesul plantei. Plantele de apartament necesita o ingrijire atenta, iar daca nu ai timp pentru ele, mai bine nu lua una.
 Este adevarat ca ingrijirea difera de la o planta la alta, insa elementele de baza sunt aceleasi. How Stuff Works iti prezinta principalii pasii in ingrijirea unei plante de apartament.
 Vasul este un element foarte important. Tipul vasului este un prim pas important in asigurarea sanatatii plantelor tale, intrucat, daca dai gres, planta ta poate muri. Intereseaza-te pe Internet ce ii place plantei tale- ghiveciul de ceramica, poros si aerisit, ghiveciul transparent sau clasicul ghiveci de plastic.
 Respecta perioada de odihna a plantei tale. Nu stiai ca exista asa ceva? Ca toate fiintele vii, plantele au nevoie de odihna. Multe plante intra intr-o perioada de repaus vegetativ atunci cand temperatura si lumina scad. In aceasta perioada planta are nevoie de foarte putina apa.
 Ce se intampla cu plantele tale atunci cand esti in concediu?2555686410075666569lyfrjv_ph_zpsa9bd804a_400
 Concediul este o perioada foarte relaxanta pentru tine, dar foarte stresanta pentru planta ta. Roaga un cunoscut sa aiba grija de plantele tale de apartament atunci cand esti plecat si lasa-i un bilet daca au nevoie de o ingrijire deosebita.
 Daca nu ai pe cine sa rogi sa aiba grija de ele, ia cateva masuri inainte de a pleca. In primul rand, indeparteaza-le de ferestre, pentru a le feri de razele soarelui.
Daca nu poti face un sistem care sa le permita sa primeasca apa in perioada in care esti plecat, pune-le toate in mijlocul unei camere si fa un fel de ambalaj pentru vas din ziare si unda-l pentru a crea un microclimat umed.

Multe plante de apartament mor din cauza ca este prea cald sau prea frig in camera. Din fericire, o planta de apartament iti arata clar daca este sau nu multumita de temperatura din camera, trebuie doar sa te uiti atent la ea.

De asemenea, lumina dintr-o camera este importanta, insa difera de la planta la planta. Documenteaza-te si afla de cata lumina are nevoie planta ta.

Daca ii oferi plantei ingrasamantul gresit o faci sa sufere. Verifica intotdeauna foarte atent ambalajul ingrasamantului pentru a te asigura ca produsul este bun pentru planta ta.palmierdecorativlivinguri_400_01

Daca iti vei uda prea mult planta, o vei ineca. La fel, unele plante doresc multa apa, dar fara a se acumula in farfurioara.

Daca ai o planta in apartament, nu inseamna ca nu va fi afectata de paraziti. In functie de paraziti, trebuie sa alegi solutia potrivita, care poate include o vizita la farmacia fitosanitara.


O planta creste si trebuie sa fie mutata imediat intr-un alt vas. Daca nu vei muta o planta atunci cand ea simte nevoia, nu se va mai dezvolta in mod corect si nu va rezista mult timp. Depune o atentie marita marimii plantei si cand observi ca incepe sa creasca mut-o intr-un vas mai mare.

Cel mai important pas in ingrijirea unei plante de apartament este curatarea de frunze si flori uscate si taierea regulata. Trebuie sa indepartezi frunzele uscate, sa o tai atunci cand este cazul si sa o cureti. 

   sursa: ziare.com