Cortul Robens Buzzard

   Cortul Robens Buzzard a primit premiul Editor’s Choice 2015 de la revista de outdoor Camping Magazine, pentru cel mai bun cort din categoria Lightweight.

   Robens Buzzard face parte din gama de corturi LITE, a producatorului danez, o gama care cuprinde corturi moderne, testate riguros pentru a oferi functionalitate maxima, siguranta excelenta si stabilitate mare, la o greutate cat mai mica.

   Buzzard cantareste sub 2 kilograme (mai exact 1.98 kg) si acomodeaza 2 persoane fara nici o problema.

   Designul sau si materialele folosite il recomanda ca si cort de 4 sezoane, folia exterioara fiind realizata cu Hydrotex LT 40D ripstop, un material siliconizat pe exterior, ceea ce-i ofera water-reppelency in mod natural, iar pe intorior este laminat PU, ceea ce-i ofera impermeabilitate de 3000 mm. De asemenea, tenda opreste razele UV si este protejata importiva lor.

   Folia interioara este realizata din poliester 30D ripstop, cu rezistenta mare. Aceata fibra ofera respirabilitate foarte buna. Iar podeaua, realizata din poliester 75D Taffeta 185T prezinta o impermeabilitate excelenta de 10000 mm.

   Betele de cort sunt realizate din aluminiu anodizat DAC #7001 Pressfit, T6, de 8 / 8.5 mm, care impreuna cu designului cortului, in forma de tunel, ofera stabilitate excelenta si o rezistenta extraordinara la vant: 155 km/h!

   Greutatea scazuta si calitatile tehnice excelente recomanda acest cort pentru trekking, hiking si alte aventuri in care greutatea scazuta, dar si performanta excelenta in conditii extreme, sunt foarte importante. Si acest lucru devine si mai vizibil, acum, cand prestigioasa publicatie dedicata industriei outdoor a oferit premiul Editor’s Choice acestui cort, realizat de danezii de la Robens.