Cele mai frumoase flori decorative

   Daca iti place sa-ti alcatuiesti propriile aranjamente de flori in vaze, atunci ai nevoie sa cresti in gradina ta , care arata bine atat in pamant, cat si taiate si tinute in apa.

    Primavara, lalelele, freziile, ghioceii si narcisele sunt principalele flori decorative pe care le poti taia si folosi in diverse aranjamente. Lalelele si narcisele sunt extrem de usor de crescut si vin intr-o gama larga de culori. Alte flori bune pentru a fi taiate sunt irisi, bujori, dalii, , trandafiri, crizanteme etc.

    Planteaza in grupuri plantele asemanatoare, in gradina. De exemplu, planteaza plantele cu bulbi precum zambilele, pentru a le avea la indemana cand vrei sa le folosesti.

   Lalele


    Lalelele sunt plante decorative ideale pentru a fi utilizate atat in decorul gradinii, cat si taiate, in decorul camerei. Exista o mare diversitate de culori, iar florile pot fi folosite atat in buchete simple, cat si in aranjamente mari si indraznete.

   Narcisele


   Narisele sunt flori-vedeta in perioada de primavara si pot fi folosite atat in aranjamente simple, rustice, cat si in buchete complexe, bicolore sau multicolore si chiar in buchete exotice. Mirosul dulce si aspectul delicat face din aceste flori unele dintre cele mai populare de la inceput de an. 

   Zambilele

  Zambilele formeaza covoare roz, alte si liliachii, ideale pentru designul gradinii de primavara. Taiate, aceste flori foarte parfumate trebuie tinute in recipiente joase, care sa le puna in valoare. Zambilele aduc o nota de prospetime in orice decor, insa, totodata, sunt greu de suportat intr-o camera neaerisita bine, din cauza mirosului foarte puternic. 

   Crinii


  Crinii constituie floarea-regina din gradina de vara . Toate tipurile de crini au flori mari, impresionante, iar unele au arome picante sau dulci. Crinii sunt disponibili intr-o mare varietate de culori si modele. Unul dintre atuurile crinilor consta in faptul ca, ingrijiti cu atentie, florile taiate pot rezista in vaza chiar si doua saptamani sau mai mult. 

   Crizantemele


  Crizantemele sunt cele mai reprezentative . Extrem de rezistente, crizantemele decoreaza vreme indelungata gradina de toamna, iar taiate, rezista chiar si doua saptamani in vaza. Crizantemele pot fi folosite cu succes in aranjamente florale de toamna, datorita fermitatii lor si a culorilor diversificate, care le face usor de remarcat. 

   Trandafirii


  Din nicio gradina nu pot lipsi trandafirii, cele mai romantice si mai clasice flori. Foloseste-i in designul gradinii, dar si ca plante decorative taiate, pentru a impodobi incaperile locuintei. Trandafirii constituie principala planta folosita in decoratiunile de la ocaziile speciale, precum petreceri, mese festive sau nunti. Alege soiurile rezistente, ale caror petale nu se scutura rapid odata ce ai taiat floarea.
 

Gardenia este o planta exotica, provenita din Asia, apreciata pentru aspectul sau imaculat si pentru parfumul ei delicat. Adesea, floarea este asociata cu iasomia gratie parfumului sau placut. Cu toate acestea, parfumul de gardenie este destul de puternic, asa ca nu toate persoanele il suporta. In gradina, insa, tufisurile de gardenii arata senzational, putand fi folosite cu succes intr-un colt romantic.

sursa:gradina.acasa.ro