Bicarbonatul de sodiu, solutia naturala pentru curatarea mobilierului de gradina

Mobilierul din gradina se murdareste rapid, iar curatarea acestuia cu produse chimice poate duce la o deteriorare rapida a materialului. O solutie practica si la indemana este utilizarea bicarbonatului de sodiu. Iata cum te ajuta acesta:

Curatarea mobilierului
Bicarbonatul de sodiu este util pentu curatarea mobilierului de gradina. Acesta curata foarte bine mobilierul din plastic da si pe cel din lemn de palmier nelacuit.

Pentru a curata mobilieul din plastic, presara pe un burete umed praf de bicarbonat sau amesteca doua linguri de bicarbonat la un ibric de apa si spala mobilierul. Clateste apoi cu apa si sterge mobila cu o carpa curata pentu a usca moblierul.

Sfat: Pentru a curata colturile greu accesibile foloseste o periuta de dinti umeda, pe care ai pesarat bicabonat de sodiu.

Pentru a scapa de petele de mucegai de pe mobilier foloseste o substanta pe care o obtii din: o lingura otet si o lingura bicarbonat de sodiu. Freaca bine partile afectate de mucegai si clateste cu apa din abundenta.

mobilier_gradina1_400

Curatarea pernelor si sezlongurilor
Pernele si sezlongurile pot fi si ele curatate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Intinde-le la soare si presara din belsug bicarbonat de sodiu peste acestea. Lasa bicarbonatul sa actioneze peste noapte apoi periaza-le foarte bine si la final aspira resturile de bicarbonat cu ajutorul aspiratorul.

Curatarea gratarului
Faci des gratare? Atunci cu siguranta stii cat de neplacut si greu poate fi curatarea acestuia! Bicarbonatul de sodiu ajuta curatarea acestuia si la eliminaea rapida a grasimilor arse. Freaca gratarul cu o perie de sarma uda, pe care ai presarat bicarbonat din abundenta.

Pastreaza apa din piscina curata
Pentru a pastra apa din piscina curata, mai mult timp tot ce trebuie sa faci este sa adaugi bicarbonat de sodiu. Acesta va scadea pH-ul apei, impiedicand astfel formarea algelor.

sursa: stiri.com.ro