6 plante de gradina care infloresc toata vara

O gradina plina cu flori este cat se poate de atragatoare. Pentru a te bucura insa de o astfel de gradina trebuie sa alegi acele specii de plante care infloresc pana toamna tarziu. Iata 6 dintre ele!

Daliile (atat daliile mari, cat si cele pitice) infloresc toata vara, aproape la fel de prolific ca trandafirii.  Daliile se scot din pamant toamna (cand bruma le distruge frunzele), se scutura bine si se curata pamantul ramas pe ele. Tuberculii se introduc intr-un amestec de nisip si rumegus si se pun la pastrat in beci sau intr-un alt loc protejat. Nisipul le pastreaza umiditatea, iar rumegusul le tine de cald. Pe parcursul iernii, trebuie verificati deoarece exista pericolul ca tuberculii sa se strice si sa afecteze alti rizomi. Primavara, dupa ce trece pericolul de inghet, se planteaza inapoi in pamant. Desi infloresc mai tarziu decat alte plante, florile rezista pana toamna tarziu, cand cade prima bruma.

Trandafirii se numara printre cele mai frumoase flori de gradina care necesita ingrijire minima. In lunile de iarna trebuie protejati, mai ales speciile sensibile la temperature mici. Primavara, trebuie taiati. Tot in aceasta perioada trebuie sa li se administreze ingrasamant pentru a le stimula inflorirea. Pe timpul verii, florile uscate trebuie sa fie taiate.

Gazania este o floare care iubeste caldura si care se simte bine in verile secetoase. In cele ploioase, creste mult, dar florile sunt mai putine. Primavara, se pot cumpara seminte si semana in balcoane sau sere, dupa care se transplanteaza in gradina, cand trece pericolul de inghet. Ingrijirea consta indeosebi in taierea floriilor uscate. Astfel, aspectul florii se imbunatateste si stimuleaza o alta inflorire.

Carciumaresele sunt florile ideale pentru cei care isi doresc o gradina colorata. Plantarea se poate face prin seminte, direct in gradina, fara a fi necesare neaparat rasadurile. Distanta dintre ele trebuie sa fie de cel putin 5 cm deoarece carciumaresele sunt flori inalte, care cresc mult. Aceste flori atrag o varietate de fluturi; cu cat stratul de carciumarese este mai mare, cu atat mai multi fluturi vor veni in gradina. Carciumaresele infloresc pana toamna tarziu.

Florile de piatra sunt foarte usor de crescut, nici macar nu trebuie semanate in fiecare an. Daca pamantul nu este rascolit prea tare, florile vor iesi singure in fiecare an deoarece toamna semintele se scutura singure. Florilor de piatra le place soarele, dar cand acesta e foarte puternic, florile se inchid. Pe masura ce se maturizeaza tulpina, planta creste dezordonat si aspectul compact isi cam pierde din frumusete. Un dezavantaj este dat de faptul ca buruienile sunt greu de curatat printre flori. O solutie ar fi plantarea florilor pe langa un strat mic de pietris. Nu degeaba li se spune florile de piatra.

Craitele sunt atat pitice, cat si inalte. Aceste plante pot creste in rasaduri plantate in balcon. Atat speciile mari, cat si cele mici se ramifica destul de mult, deci trebuie plantate la o anumita distanta.

sursa: casamea.ro