6 flori superbe care dau grădinii tale un aspect fermecător

   Dalia este o altă floare de toamnă spectaculoasă,  atât prin colorit, cât şi prin dimensiune. Cuprinde 15 specii cu dimensiuni de până la 2 metri. Daliile se dezvoltă puternic pe timpul primăverii și verii pentru a izbucni toamna într-o paletă de culori superbe care îți vor împodobi grădina. Florile mari şi bogate sunt înnobilate de culori precum alb, roz, violet, portocaliu, galben, grena, etc. Dalia este o plantă iubitoare de soare, prin urmare va trebui să o ferim de locurile umbroase, cu vânt puternic. Se recomandă a fi udate destul de des, zilnic dacă este posibil, iar solul are nevoie de humus. Este o adevărată regină a grădinilor.

   Crizantema este floarea de aur a gradinilor. Este stăpâna de necontestat a grădinilor în sezon. Crizantema este o alegere minunată pentru această perioadă a anului, având în vedere că rămâne înflorită până toamna târziu, îmbogățindu-ți spațiul din jurul casei. Această floare cuprinde peste 100 de specii care acoperă o mulțime de nuanțe. Ea se numără printre cele mai răspândite plante din țara noastră, fiind extrem de îndrăgită pentru că nu este pretențioasă în privința solului. Singurele lucruri la care trebuie să fii atentă sunt lumina puternică și înghesuiala din grădină. Ia în considerare că aerul trebuie să circule bine printre tufe, pentru a evita apariția unor dăunători.  Crizantema este una dintre florile poate cele mai rezistente la frig, ce înfloreşte până spre sfârşitul anului, înveselindu-ne în zilele mohorâte ce parcă ne fac să fim trişti.

   Gladiola, o încântare pentru ochi. Printre cele mai populare și mai frumoase flori de toamnă pentru grădină se afla și eleganta gladiola, dovedindu-se o adevărată hrana pentru suflet și o încântare pentru ochi. O poți găsi într-o paletă largă de nuanțe și vei fi surprinsă să observi cât de repede se adaptează mediului din jur. Ea nu necesită să fie udată des, însă are nevoie ca solul să fie afânat și să nu existe buruieni în jurul ei. Gladiolele îşi au originea în Africa de Sud şi se spune despre ele că ar fi florile aventurierilor. Au dimensiuni cuprinse între 50 şi 100 de cm şi o gamă de culori destul de variată. Gladiolele sunt mari iubitoare de soare.

   Salvia. Planta aromatică este folosită deseori și ca planta decorativă de gradină. Salvia are nevoie de un loc ferit de vânt, în zone luminoase sau semi-umbrite și de un sol ușor nisipos. Florile sale sunt în cele mai multe cazuri de culoare albastru violet, dar există varietăți cu flori roșii, albe, roz sau galbene.

   Echinaceea. Planta cu dublu rol, decorativ și medicinal, echinaceea ridică pretenții doar atunci când vine vorba de eliminarea buruienilor din stratul de flori. În rest, planta se adaptează bine chiar și pe soluri sărace, cere apă rar și rezista și în fata vanturilor puternice. O poți tăia și împodobi camera cu ea, o poți folosi pe post de tratament naturist, îți faci o grădină cu fluturi sau realizezi un design al grădinii în linii și culori. Ecinaceea o poți găsi în diferite culori.

  Ochiul boului este o planta ornamentala de gradina, care provine din China. Ochiul boului constituie o planta ideala pentru decorul gradinii, dar si taiata si folosita in aranjamente florale de interior. Planta se creste usor, insa prezinta si anumite riscuri. Floarea se aseamănă cu bujorii și crizantemele și este apreciată pentru gama de culori în care este disponibilă: culoarea lavandei, albastru, roz, roșu, galben, alb.