5 plante de interior care rezistă la întuneric

Având în vedere că foarte multe specii de plante şi flori sunt pretenţioase, este indicat să le alegi pe acelea care se adaptează la condiţiile pe care le oferă un apartament de bloc. În rândurile următoare îţi prezentăm câteva plante care rezistă bine cu puţină lumină şi care pot supravieţui chiar şi în cele mai întunecoase încăperi.

Aspidistra

Este o plantă  rezistentă care tolerează foarte bine luminozitatea redusă. Datorită florilor sale purpurii, planta mai este cunoscută şi cu denumirea de „pana cocoşului”. Aspidistra se dezvoltă foarte bine în locuri răcoroase, umbrite. Nu suportă razele directe ale soarelui.

Aglaonema

Este o plantă îndrăgită pentru frunzele sale colorate şi foarte decorative, dar mai ales pentru calitatea sa excepţională de a rezista chiar şi în cele mai slab luminate încăperi, cum ar fi holurile fără ferestre. Datorită acestei însuşiri, a primit şi denumirea de “planta întunericului”.

Iedera suedeză sau Plectranthus oertendahlii

Se numără printre plantele decorative de interior care nu au nevoie de lumină pentru a supravieţui. Deoarece se extinde mult, este opţiunea ideală dacă vrei să acoperi un perete sau alte suprafeţe ale unei camere.

Spathiphyllum sau Crinul păcii

Este una dintre plantele care nu se tem de întuneric. Crinul păcii are nevoie de multă lumină doar pentru a înflori. Însă chiar şi atunci, evită să o expui razelor directe ale soarelui deoarece acestea îi pot arde frunzele. Crinul păcii este şi uşor de întreţinut, nu are nevoie de udări dese deoarece poate stoca apa în tubercul, iar frunzele groase îşi pot păstra aspectul timp îndelungat.

Sansevieria

Cunoscută şi sub denumirea populară de “limba soacrei”, Sansevieria este o plantă foarte răspândită la noi. Fiind nepretenţioasă, este foarte uşor de întreţinut, motiv pentru care este prezentă nu doar în apartamente, cât şi în clădirile de birouri. Planta are frunze plate, ascuţite, asemănătoare unor săbii. Sansevieria tolerează lumina artificială, întunericul şi rezistă la temperaturi scăzute. În plus, trebuie udată puţin şi rar, prin urmare, este planta ideală pentru cei care pleacă des de acasă.

sursa: casamea.ro