Tim Pool 2005 Piscine Interioare Exterioare Arges Proiectare Montaj Sisteme de Pompaj Apa Sauna Pitesti
Piscine / Iazuri / Fantani Arges reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Spatiu Verde - Arges - Piscine / Iazuri / Fantani Bailesti Campulung Campulung Muscel Curtea de Arges Mioveni Pitesti Stefanesti Topoloveni Costesti Leicesti Cateasca
irma Tim Pool 2005 a fost infiintata in 1994, desfasurand o activitate sustinuta incepand cu 2000.
Am inceput cu constructia de piscine, domeniu relativ nou in acel moment pe piata romaneasca, la care firma si-a adus aportul cu cel putin 250 de piscine construite in toti acesti ani pe intreg teritoriul Romaniei.
In paralel cu constructia de piscine publice si private, in prezent activitatea firmei se desfasoara in domeniul wellness, constructia de centre de sanatate, avand ca principal obiectiv inducerea starii de bine prin apa.
Clientii nostri sunt persoane juridice si persoane fizice, in ultimul timp tot mai multe hoteluri, complexuri sportive si cluburi private solicitand ofertare pentru centre de sanatate (piscina, spa, sauna, hamman, sala fitness, dusuri senzatii, dusuri kneipp, tepidarium, laconium, caldarium, frigidarium).
Ca urmare a activitatii sustinute si a serviciilor de calitate oferite, cifra de afaceri a crescut in fiecare an, in prezent compania situandu-se intre primele 10 in domeniul wellness din Romania.
Firma noastra va ofera urmatoarele tipuri de piscine:
Etapele realizarii unei piscine:
PROIECTAREA UNEI PISCINE
Proiectul sta la baza intregii constructii.
Conceptual, piscinele sunt foarte simple: bazine mari de apa. Dar, intr-o zi torida de vara, o piscina poate deveni cea mai inspirata inventie a oamenilor. Si, dupa cum se dovedeste in cele din urma, ea are la baza o tehnologie destul de avansata, mult mai complicata decat pare la prima vedere.
Echipa noastra se deplaseaza la locul in care se va afla piscina si, urmand dorinta clientului si tinand cont de caracteristicile terenului, se schiteaza forma si dimensiunile piscinei care urmeaza sa fie construita.
Departamentul proiectare dezvolta apoi proiectul in detaliu. Dupa proiect se trece la executia sapaturilor si constructia cuvei de beton. La turnarea cuvei este necesara prezenta echipei de instalatori a S.C. TIM POOL, intrucat in radier si pereti trebuie introduse piese care vor face legatura intre apa din piscina si instalatia de filtrare din caminul tehnic.
In acest articol va vom prezenta modul in care sunt construite piscinele si vom cunoaste sistemul de instalatii care mentine piscina curata si limpede tot timpul anului.
CONSTRUCTIA UNEI PISCINE
Elemente de baza
Piscinele pot avea forme si marimi diferite, dar absolut toate, de la piscina din curte pana la piscina cu valuri din water park, functioneaza dupa acelasi principiu. Ele folosesc o combinatie de sisteme de filtrare si tratamente chimice care curata in mod continuu un volum mare de apa.
O piscina tipica are nevoie de 6 componente de baza:
- un bazin
- un filtru
- un dispozitiv de dozare a substantelor pentru tratare apa
- tevi de scurgere
- tevi refulare
- elemente din PVC care conecteaza aceste elemente
Ideea de baza este pomparea apei intr-un ciclu continuu, de la piscina prin sistemele de filtrare si tratare chimica si inapoi in piscina.
Astfel, sistemul de pompare mentine apa curata, fara praf, mizerii si bacterii.
Deci, apa din piscina trebuie sa circule printr-un sistem de filtrare pentru indepartarea impuritatilor. In timpul functionarii apa ajunge in sistemul de filtrare prin mai multe sifoane de scurgere aflate pe fundul piscinei si prin mai multe skimmere – guri de scurgere montate in peretii piscinei aproape de suprafata .
Sifoanele sunt localizate pe fundul piscinei. Aproape toate mizeriile si praful ies din piscina pe aici. Pentru ca oamenii aflati in piscina sa nu isi prinda parul si degetele in gurile descurgere acestea sunt acoperite cu gratare.
Skimmerele trag apa pe acelasi principiu, numai ca de la partea de sus a peretilor laterali (20 cm de nivelul plajei). Tot ce pluteste pe apa (mizerii, praf etc) iese din piscina prin skimmere.
Sistemele de pompare
Pentru majoritatea dintre noi o piscina este mai mult sau mai putin o gaura mare in pamant plina cu apa.
Dispozitivele si echipamentele sunt ascunse intr-o camera tehnica langa piscina. Ele fac din piscina noastra o oaza cu apa limpede si curata.
Inima sistemului de filtrare este pompa. Intr-un sistem tipic motorul electric invarteste un rotor in interiorul pompei. Acesta impinge apa din diferitele tevi de scurgere prin filtru si apoi inapoi spre gurile de refulare, in piscina.
Inainte de a curge in piscina apa trece printr-un prefiltru care opreste frunzele si alte particule de dimensiuni mai mari sa infunde pompa. Apoi apa curge in filtru.
Filtrarea
Filtrele cu nisip constau intr-un rezervor mare din fibra de sticla , beton sau metal, care contine un strat gros de nisip de o anumita granulatie.
In timpul filtrarii apa din piscina intra prin teava de intrare a filtrului care duce la capatul de distributie a apei din rezervor. In timp ce gravitatia impinge apa in jos prin nisip, particulele mici de nisip retin praful si mizeria. Pe fundul rezervorului apa filtrata se scurge din filtru prin teava de iesire.
In timp, particulele de praf din nisip incetinesc scurgerea apei. Manometrele de pe tevile de intrare si iesire a filtrului arata nivelul blocajului din interior. Daca manometrele arata o presiune mai mare pe teava de intrare decat pe cea de iesire, inseamna ca in filtru s-a adunat multa mizerie. Adica este nevoie de procedeul de “ spalare inversa”. Acest lucru se face prin reglarea unui numar de valve pentru redirectionarea fluxului apei. Se inchide teava de retur care duce la piscina si se deschide teava de scurgere care duce la sistemul de canalizare. Se regleaza apoi valva la filtru pentru a lega teava de la pompa la teava de iesire si teava de scurgere la teava de intrare. Cu acest aranjament apa din pompa este impinsa in sus prin nisip, dizlocand particulele de mizerie. La suprafata filtrului apa murdara se scurge prin teava de intrare in canalizare.
Exista si filtre cu diatomita si filtre cu cartus. In cazul filtrelor cu diatomita apa din piscina trece prin site captusite cu pamant diatomitic, o pudra fina facuta din resturi inerte de organisme marine, fosilizate din punct de vedere chimic, numite diatomiti. Intr-un filtru cu cartus, apa trece printr-un filtru facut din panza de poliester. In loc de spalare inversa se scoate filtrul si se curata. Dupa cativa ani, se inlocuieste filtrul cu unul nou (8 ani).
In cele mai multe tari legea prevede ca apa din piscina (volumul echivalent) sa treaca prin filtru intr-o anumita perioada de timp (intre 30 minute si 6 ore).
Pompa si filtrul sunt conectate la si la reteaua de apa astfel incat sa se poata adauga apa proaspata in piscina. Datorita evaporarii, spalarii inverse si a imprastierii pe plaja, apa din piscina trebuie completata periodic. Cand este foarte cald afara si sunt multi oameni in piscina se poate pierde foarte multa apa (ex. 1100 l la 630.000 l apa).
INTRETINEREA UNEI PISCINE
Clorul
Sistemul de filtrare duce greul in mentinerea apei curate.
Pentru a elimina patogenii din apa trebuie introdus un agent dezinfectant. Cel mai polular dezinfectant este clorul sub forma unui compus chimiccum ar fi hipocloritul de calciu (solid) sau de sodiu (lichid). Cand se adauga in apa, clorul reactioneaza cu aceasta si formeaza diferite substante cum ar fi acidul hipocloritic. Acesta omoara bacteriile si alti patogeni prin atacarea lipidelor din peretii celulei si distrugerea enzimelor si structurilor din celula prin reactii de oxidare.
Ca alternativa la clor este bromul, cu aproximativ aceleasi efecte ca si clorul.
Clorul poate fi lichid, solid sau tablete. Expertii recomanda folosirea lui imediat dupa filtrare, prin actionarea unei pompe dozatoare. Dozarea manuala poate determina crearea unor portiuni prea concentrate de clor in zonele unde este aruncat.
PH-ul
Ph-ul apei este o masura a echilibrului acizilor si alcalinitatii. Mai simplu spus, apa care este prea acida sau prea alcalina poate determina reactii chimice nedorite. Daca este prea acida , apa corodeaza exhipamentul metalic si irita pielea . Daca este prea alcalina, apa poate determina depuneri de calcar pe suprafata apei si pe sistemul de tevi si poate tulbura apa. In plus, alcalinitatea mare sau mica reduce efectul clorului, care nu mai distruge patogenii.
Pe o scara a pH-ului 0 indica aciditatea extrema, 14 indica alcalinitatea extrema, 7 indica starea neutra. Specialistii indica un pH intre 7.2 si 7.8.
WELLNESS
Reprezinta ultimele inovatii in constructia premizelor destinate relaxarii si grijii pentru corp si minte, ca facilitati independente sau ca sectiuni specializate ale unui complex mai mare.
PRIVIRE DE ANSAMBLU
Un Wellness Center este reprezentat de un tip de constructie decorata si iluminata in asa fel incit, aplicind nota de personalitate dorita, creeaza mediul cel mai potrivit pentru inducerea relaxarii si a starii de bine. Intr-un Wellness Center se poate instala o mare varietate de echipamente, in functie de dimensiuni, locatie si de bugetul disponibil: sauna, baie de aburi, sauna-clima, tepidarium, caldarium, laconium, frigidarium, spa, piscina recreativa, dusuri si fantani reci, dusuri emotii, bai pentru picioare, canale termale, camere de relaxare, scaune si fotolii termale, dus Vichy, etc.
Un Wellness Center poate fi completat cu sectiuni in care, cu aparatele si dispozitivele necesare, se pot face o varietate de tratamente balneoterapeutice, ca de exemplu: aplicatii cu namol, alge sau clei, masaje terapeutice, masaje subacvatice sau alte masaje mai sofisticate, camere pentru bronzat etc. astfel de tratamente, coroborate cu grija si atentia personalului, promoveaza si asigura efectele benefice ale relaxarii si starii de bine obtinute printr-o sedinta la un Wellness Center.
"WELLNESS" BY TIM POOL
S.C. TIM POOL 2005 SRL dispune de un departament de proiectare de specialitate in cadrul caruia se executa proiectare pentru piscine si centre wellness. Pentru lucrarile de anvergura (centre wellness mai mari de 1000 mp) TIM POOL colaboreaza cu firme de proiectare din Bulgaria si Spania, specializate in domeniul wellness.
Servicii
Firma noastra va ofera urmatoarele tipuri de piscine:
De asemenea, va ofera si o gama larga de produse din categoria wellness:
- Bai Cleopatra
- Masaj cu sapun
- Grota de zapada
- Piscine recreative
- Cada cu hidromasaj
- Sauna
- Hammam (baie turceasca)
- Fantana cu gheata
- Dusuri senzatii
- Dus Vichy
- Dusuri Kneipp
- Relaxarium
- Tepidarium
- Laconium
- Caldarium