Prima oară la cort? Sfaturi pentru începători

   Învățăm când suntem mici că melcii își poartă casa în spinare – și unora încă ni se pare interesantă această idee: să nu depinzi de ceva fix, să poți să mergi liber de colo colo și când se face seară, să fii acasă – oriunde ai fi – pentru că ai casa cu tine. Norocoși tare acești melci!

   Când creștem, ajungem uneori să înțelegem că de fapt și noi, oamenii, purtăm mereu cu noi cele mai de preț lucruri pe care le avem – și nu mă refer la lanțurile de aur de la gât sau la portofelul din buzunar.

   Dar mai este un lucru pe care nu toată lumea îl învață automat, ca pe ceva natural – și nici nu îl vede peste tot în jur: chiar și oamenii își pot duce “casa” în spinare!

   Da, sunt oameni care își duc “casa” în spate, așezând-o acolo unde-i prinde seara, în locuri minunate, în poieni cu flori și priveliști incredibile, alături de alte astfel de case, sau din contra, solitar, departe, în sălbăticie. Aceste “case” portabile sunt corturile – locuințe pline de farmec care-ți dau șansa să descoperi și să te bucuri mai mult de natură, de munți, de țara ta (sau țara în care te afli). Și desigur, de prezența ta acolo.

   O excursie cu dormit la cort poate fi o experiență plină de frumos, atât pentru adulți cât și pentru copii. Îți deschide noi orizonturi, îți oferă noi libertăți și bătătorește pas cu pas, poteca spre inima ta – spre adevăratul TU, acela pierdut de multe ori printre blocuri înalte și poteci prea late și prea asfaltate.

   O astfel de excursie nu este accesibilă doar celor obișnuiți cu mersul pe munte, doar celor antrenați și super pregătiți sau echipați. Nu. Chiar și tu, om dornic de a ieși măcar două zile în natură, alături de familie sau prieteni, ai putea să iei parte la o astfel de excursie. Chiar și cei experimentați au avut o “prima noapte la cort” – și aceasta nu s-a întâmplat neapărat după ani de antrenament sau de pus bani de-o parte pentru echipament.

   Așa că ai putea să te bucuri și tu de ceea ce natura și cortul îți pot oferi – și mai mult, ai putea oferi asta copiilor tăi! Ei sunt de multe ori mult mai deschiși și dornici de aventuri interesante, iar dormitul în cort poate fi pentru mulți dintre ei, o mare atracție, ceva ce nu vor uita prea curând.

   Dar, ca și în cazul primei excursii pe munte, și în cazul primei excursii cu dormit la cort, prima impresie contează! Dacă prima experiență de acest gen este una neplăcută, atunci sunt șanse mari ca persoana care o trăiește astfel, să nu mai vrea niciodată să meargă cu cortul.